top of page

Συντελεστές

Ρίκα Μπενβενίστε
Συγγραφέας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιστορία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 1- Σορβόννη, στο Παρίσι. Σήμερα είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Μεσαιωνικής Ευρώπης στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο. Πέρα από τις μελέτες της στη μεσαιωνική ιστορία, το βιβλίο της Αυτοί που επέζησαν. Αντίσταση, Εκτόπιση, Επιστροφή. Θεσσαλονικείς Εβραίοι στη δεκαετία του 1940 (Πόλις, 2014) έχει εκδοθεί στα γερμανικά και στα αγγλικά.

Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Σκηνοθεσία – Σύνθεση κειμένου παράστασης
Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., της Δραματικής Σχολής της Ρούλας Πατεράκη, διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paris X – Nanterre. Καθηγητής Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Έχει σκηνοθετήσει έργα των: Λόρκα, Μπύχνερ, Μπέκετ, Ζενέ, Κορνέιγ, Πριγκίπισσας Παλατινής, Τσέχωφ, Αρμάν Ρομπέν, Αννά Κριστινά Κορλέ, Μποστ, ντε Σαντ, Χ. Μύλλερ, Φασμπίντερ, Ουάιλντ, Ομήρου, Σαίξπηρ, Ευριπίδη, Αισχύλου, Μαίτερλινκ, Μπέκετ, Παπαδιαμάντη, Σινόπουλου, Μερκενίδου, Δημητριάδη, Ροδρίγο Γκαρθία, Σουίφτ, Στρίντμπεργκ, Ντύλαν Τόμας, Μολιέρου. Πρόσφατες σκηνοθεσίες: Χρύσιππος του Δ. Δημητριάδη (2021), Με το ίδιο μέτρο του Σαίξπηρ (2021), Ερκουλίν Μπαρμπέν: Οι αναμνήσεις ενός ερμαφρόδιτου της/του Ερκουλίν Αντελαϊντ [και μετέπειτα Αμπέλ] Μπαρμπέν, σε διασκευή Δαμιανού Κωνσταντινίδη (2019).


Απόστολος Αποστολίδης
Σκηνικά – Κοστούμια
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.(Τμήμα Θεολογικό). Είναι διδάκτωρ του Παπικού Πανεπιστημίου Angelicum της Ρώμης. Μόνιμος συνεργάτης των θεατρικών σχημάτων Λύκη Βυθού και Αngelus Novus της Θεσσαλονίκης σκηνογράφησε την πλειονότητα των έργων που ανέβασαν κατά καιρούς. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και Βέροιας, το θέατρο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, το ΝΕΟ Θέατρο
Θεσσαλονίκης, το θέατρο ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ, το ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΗΩΣ (Αθήνα), και την ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς. Σκηνοθέτησε και σκηνογράφησε τα έργα του Γ. Ρίτσου Το νεκρό σπίτι (2006) και Χρυσόθεμις (2010), το Φωτιές ή το Έγκλημα της Μ. Γιουρσενάρ (2011) και τη Μήδεια του Ευριπίδη (2012).


Γιώργος Χρυσικός
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής / Μουσικός (κιθάρα)
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1992. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Από το 2017 συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Επίσης, είναι μέλος της ομάδας θεάτρου -performance ‘’Male di Luna, της Πειραματικής Θεατρικής Ομάδας “Από τον 5ο στίχο κιόλας φάλτσοι” καθώς και του μουσικού πρότζεκτ “Eli the Portraits”.


Ιωάννα Μήτσικα
Κίνηση
Εργάζεται ως χορεύτρια και χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού. Είναι μέλος της ομάδας χορού vismotrix και συνεργάτιδα του μουσικού σχήματος encardia. Έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε, με το Ion Dacian National Operetta Theatre στο Βουκουρέστι και με ιδιωτικούς θιάσους. Έχει παρουσιάσει χορογραφίες της στο Φεστιβάλ Rencontres Musicales de Mediterrannee στην Κορσική́, στο Piccolo Teatro di Milano, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (Μικρό́ Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή́ Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς από́ το 2010. Το 2021 και 2022 δίδαξε το μάθημα Κινησιολογία - Χορός για ηθοποιούς στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Έχει ακόμα διδάξει στην Ανώτερη Σχολή́ Χορού́ Δήμου Σταυρούπολης κ.α. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού́ του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει πτυχίο Νομικής (Α.Π.Θ.) και μεταπτυχιακό́ δίπλωμα στο εργατικό́ δίκαιο (Δ.Π.Θ.). Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πεδίο
έρευνας την τέχνη στη φυλακή́.


Σωτήρης Ρουμελιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη / Ηθοποιός
Γεννήθηκε το 1992 στο Αίγιο Αχαΐας, όπου και μεγάλωσε. Δραστηριοποιείται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, σχεδιαστής θεατρικών φωτισμών, δραματουργός και θεατροπαιδαγωγός. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (2014) και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών (2021) του Α.Π.Θ. Είναι ιδρυτής της ομάδας θεάτρου/performance Male di Luna, η οποία παρουσίασε την πρώτη επίσημη παράστασή της Η Μητέρα του Σκύλου, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, στο Θέατρο Τ τον Δεκέμβριο 2021. Καταπιάνεται κυρίως με τη σκηνοθεσία μη θεατρικών κειμένων και διερευνά τεχνικές συλλογικής σκηνικής αφήγησης, πειραματιζόμενος με την ταυτόχρονη ανάμειξη διαφορετικών αφηγηματικών μέσων, υφολογικών στοιχείων και αισθητικών μορφών. Συνεργάζεται με το Εθνικό θέατρο ως σκηνοθέτης της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών 2022-2023. Έχει συνεργαστεί, με διάφορες ιδιότητες, με το Κ.Θ.Β.Ε. και ποικίλες ομάδες θέατρου / performance όπως: Rimini Protokoll, Angelus Novus, Passatempo, Μικρός Βορράς.


Buba Soso Gabedava

Φωτισμοί / Φωτογραφίες

Γεννήθηκε στη Τιφλίδα της Γεωργίας το 1987. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Έχει ασχοληθεί με τον θεατρικό φωτισμό, τη φωτογραφία και το βίντεο.


Αντωνία Γεωργιάδου
Stage manager
Η Αντωνία Γεωργιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Παράλλαξη. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τον Νίκο Βεζυργιάννη στην ταινία το Κυνήγι του λαγού. Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με την ΕΡΤ3 σε τηλεταινίες και ψυχαγωγικές εκπομπές. Από το 2000 συνεργάζεται στο θέατρο με τις ομάδες Λύκη Βυθού και Angelus Novus, σε θεατρικές παραστάσεις ως τεχνικός, βοηθός σκηνοθέτη και χειρίστρια κονσόλας. Με το ΚΘΒΕ δούλεψε σε δύο παραγωγές κατά την περίοδο 2002- 2003 ως βοηθός σκηνοθέτη.


Στέλλα Τενεκετζή
Σχεδιασμός - Διεύθυνση παραγωγής & επικοινωνίας
Σπούδασε αρχιτεκτονική και διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Ενδεικτικές συνεργασίες ως θεατρική παραγωγός: Dialog Festival (Poland), Tampereen Teatterikesa (Finland), Kontrapunkt International Festival (Poland), Sibiu International Theatre Festival (Romania), Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (Λευκωσία και Κιλκίς), Ίδρυμα Κακογιάννη, Ίδρυμα Κωστοπούλου, Κ.Θ.Β.Ε., ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Θεσσαλικό Θέατρο κ.α. Μέχρι το 2013 υπήρξε εκπρόσωπος και διευθύντρια παραγωγής του Θεάτρου Χώρος. Το πρώτο της βιβλίο Του επαγγέλματός της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Απόπειρα (2019). Το 2020 ίδρυσε την ELECTRA social company. Επικεντρώνεται στην οργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων στον δημόσιο χώρο και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε για εφήβους δοκιμάζεται σε ελληνικά σχολεία της Μ. Βρετανίας.


Αλέξης Κότσυφας
Ηθοποιός
Γεννημένος στην Νάουσα Ημαθίας το 1988, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και στην πορεία εκπαιδεύτηκε στο θέατρο φοιτώντας στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του εντάχθηκε στο θεατρικό σχήμα Μικρός Βορράς ενώ με τον Δαμιανό Κωνσταντινίδη είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται.


Ελένη Μακίσογλου
Ηθοποιός
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945. Από το 1963 μέχρι σήμερα δουλεύει ασταμάτητα ως ηθοποιός αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη. 1963-1965 Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης με τον δάσκαλό της Κυριαζή Χαρατσάρη: Μαρτίν στο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, Νελ στο «Τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ. 1965-1967 Φοιτητικός Όμιλος Θεάτρου Κινηματογράφου/ΦΟΘΚ: «Ο Αλκάδης της Θαλαμέας» του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, «Όνειρο Καλοκαιριάτικης Νύχτας» του Σαίξπηρ. 1967-1975 Θεατρικό Εργαστήρι της Τέχνης Μ.Κ.Ε.: «Ο άντρας είναι άντρας» του Μπρεχτ, «Φαύστα» του Μποστ κ.α., Θέατρο Αμαλία. 1975-1978 Θέατρο Θεσσαλονίκης: «Μικρό Μαχαγκόνι» του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, Θέατρο Αχίλλειον. 1978-2008 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος/Κ.Θ.Β.Ε. 2012 Θέατρο «Έξω από τα Τείχη»: «Μήδεια» του Ευριπίδη. Παράλληλα ως το 2020 δίδαξε υποκριτική στις σχολές Σταυράκου, Θυμέλη, Ροντίδη.


Αντιγόνη Μπάρμπα
Ηθοποιός
Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ με κατεύθυνση στην υποκριτική και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ με τίτλο «Το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας με τίτλο «Ψυχική Υγεία». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας UBU ART CREW και συνεργάζεται πολλά χρόνια με την ομάδα ANGELUS NOVUS. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες της πόλης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια και συντονίστρια της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών EXODUS στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» του ΨΝΘ, με στόχο την διερεύνηση του φαινομένου της εξάρτησης και την παρουσίαση παραστάσεων Θεάτρου Ντοκουμέντο.


Ελιόνα – Ελένη Σινιάρη
Τραγούδι
Είναι μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα με σπουδές πιάνου και φωνητικής. Με συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ, δισκογραφικές συμμετοχές και δραστηριότητες. Ορχήστρες κλασικής μουσικής και σύνολα μουσικής δωματίου (ως πιανίστρια). Παρουσιάσεις βιβλίων (ως συνθέτρια, τραγουδίστρια και arranger). Παιδικές και μικτές χορωδίες (ως μαέστρος, συνοδός πιάνου και choral arranger). Φωνητικά σύνολα (ως τραγουδίστρια και acapella
arranger). Θεατρικές παραστάσεις (ως ηθοποιός και τραγουδίστρια), καθώς και σε μεγάλες σκηνές τζαζ και ροκ (ως τραγουδίστρια και πιανίστρια). Είναι συνέταιρος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς και με διάφορα άλλα ωδεία της πόλης, όπου διδάσκει πιάνο, μαθήματα χορωδίας, μουσική δωματίου και συνοδεία πιάνου. Είναι ιδρυτικό μέλος του τζαζ συγκροτήματος – FlyinGRoot, του acapella πολυφωνικού σχήματος Stringless, της ομάδας Παραμυθο - Σουσουράδες και του Φωνητικού Συνόλου Δήμου Καλαμαριάς.


Κατερίνα Επαμεινώνδα
Τραγούδι
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Σπουδάζει κλασσικό τραγούδι στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση της σοπράνο Ισμήνης Γιαννάκη. Τραγουδά ως χορωδός στη Μικτή Χορωδία του δήμου Καλαμαριάς με μαέστρο τον Ιωάννη Κούκα. Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο συμμετέχοντας στο Σεμινάριο Υποκριτικής ‘‘Πλάθοντας τους χαρακτήρες του Tennessee Williams’’, που διηύθυναν ο Δημήτρης Σπορίδης και η Ήρα Παπακωνσταντίνου. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα μελοδραματικής. Συμμετέχει επίσης στο ερασιτεχνικό φωνητικό σχήμα ‘’LesRossignols’’ καθώς και σε metal μπάντα ως leadvocalist.


Λυδία Ανεστοπούλου
Μουσικός (ακορντεόν)
Γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σπουδάζει στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Σκηνοθεσία. Είναι αυτοδίδακτη μουσικός και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως μουσικός επί σκηνής (κιθάρα, πιάνο, ακορντεόν, μαντολίνο) και ως βοηθός σκηνοθέτη. Το 2020 υπήρξε μέλος του έντεχνου-παραδοσιακού μουσικού σχήματος Sequentia (ακορντεόν, μπαγλαμαδάκι, φωνή). Από το 2015 γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο
151 views

Recent Posts

See All
bottom of page